My beloved followers...be one of them!

Friday, March 23, 2012

Vrettos.Vrettakos

 Ο Έλληνας σχεδιαστής Βρεττός Βρεττάκος γεννήθηκε στην Αθήνα.  Είναι απόφοιτος του Royal College of Art του Λονδίνου και τα τελευταία χρόνια έχει τη  βάση του εκεί. Από τα πρώτα του βήματα, η εξαιρετική αφοσίωση στη δουλειά του και το έμφυτο ταλέντο του, του χάρισαν πολύ καλές κριτικές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Μετρά ήδη αρκετές συμμετοχές στις εβδομάδες μόδας του Λονδίνου, του Παρισιού αλλά και του Τόκυο και ρούχα του έχουν πουληθεί στις διάσημες μπουτίκ Sobuki (Τόκυο) και Dovestreet Market (Λονδίνο).








Η τελευταία του προσωπική συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012 με τίτλο "Fashion of his love", που παρουσιάστηκε στον ιδιαίτερο χώρο "Γαία" του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, μας εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά. Χρώματα ουδέτερα, όπως το γκρί, το μαύρο και το μπλέ.  Έντονο το μεταλλικό στοιχείο, οι διαφάνειες και οι κεντημένες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν με τον πιο κομψό τρόπο τη γυναικεία σιλουέτα.


 Α/Κ 2012

                                                                      Α/Κ 2012


 

 Α/Κ 2012


 
                                                                        Α/Κ 2012


 
 Α/Κ 2012



Α/Κ 2012


  •  Είστε ένας ταλαντούχος σχεδιαστής με μεγάλη απήχηση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πείτε μου λίγα λόγια για τα συναισθήματά σας την πρώτη φορά που παρουσιάσατε την κολεξιόν σας στο London fashion week πίσω στο 2008.


Β.Β :  Τα συναισθήματα είναι το ίδιο δυνατά όπως και τότε!!! Απίστευτη αγωνία, πολύ συγκίνηση, δέος και μια γλυκιά ανυπομονησία και στρες για το τι επιφυλάσσει το μέλλον!!! Μια τεράστια διοργάνωση, ένα απαιτητικό κοινό, ατέλειωτες ώρες για την πραγματοποίηση της πρώτης συλλογής!!! Οι ώρες που περνούσαν βασανιστικά μέχρι την «μεγάλη» ημέρα, την παρουσίαση, το πρώτο χειροκρότημα, η βουβή συγκίνηση, η ανακούφιση μετά το show και η αγκαλιά της οικογένειας μου. Οι συνεντεύξεις στα Αγγλικά ενώ όλα μέσα μου φώναζαν Ελληνικά. Τα πρώτα φλας, οι πρώτες συνεντεύξεις, ένα flash back στην αρχή εκεί όπου όλα ξεκίνησαν…. Το ίδιο πάντα συναίσθημα μετά από 4 χρόνια… Τελικά τίποτα δεν αλλάζει κι όλα μένουν ίδια…




  •  Ποιά θεωρείτε ως την μεγαλύτερη επαγγελματική σας επιτυχία μεχρι σήμερα.


   Β.Β : Θεωρώ ότι κάθε φορά περιμένω την μεγαλύτερη επαγγελματική στιγμή, κάθε φορά αναθεωρώ τις στιγμές, την επιτυχία, περιμένω πάντα το επόμενο βήμα, την στιγμή που θα με καθορίσει…. Βέβαια, κάθε βήμα καθορίζει και προσδιορίζει αυτό που είμαστε σήμερα και αυτό που θέλουμε να αποκτήσουμε στο μέλλον. Πορεύομαι με όλα εκείνα τα οποία «έκτισαν» σιγά σιγά, όλη αυτή την προσπάθεια και εξάλλου… τα καλύτερα έρχονται





  • Έχετε συνεργαστεί με τις πολλές σημαντικές Ελληνίδες καλλιτέχνιδες, αναμεσά τους και η Δέσποινα Βανδή. Τι αποκομίσατε από αυτή τη συνεργασία και τι ρούχα τελικά προτιμάει η κ. Βανδή?

    Β.Β :    Η συνεργασία μου με την κυρία Βανδή έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, ξεπερνά την επαγγελματική ιδιότητα και έχει εξελιχθεί σε μια φιλική, κοινωνική σχέση!!! Είναι μια αξιόλογη γυναίκα με πολλές αρετές, αξίες κι αυτό είναι αρκετό από μόνο του για να σκέφτεσαι μόνο θετικά και όμορφα όταν μιλάς για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Η Δέσποινα είναι ανεξάντλητη με υψηλή αισθητική, γούστο και είναι σικ. Αυτό της χαρίζει απλόχερα τη δυνατότητα να αναδεικνύει κάθε φορά το λουκ που επιλέγει, το υποστηρίζει, το κάνει δικό της, εξελίσσει την εικόνα της πολύ συχνά κι έχει έμφυτη αίσθηση του στυλ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…




  •  Ποια συμβουλή έχετε να δώσετε στα νέα παιδιά που θέλουν τώρα να ασχοληθούν με το fashion design , εν καιρώ κρίσης.

 Β.Β :        Η μόδα είναι από τη φύση της ένας τομέας δύσκολος, ιδιαίτερος, ψυχοφθόρος γιατί πρέπει να περάσεις τα μηνύματα, την επικοινωνία σου με τον κόσμο μέσα από τη δημιουργία, τα ρούχα, τα υφάσματα, τις φόρμες. Μέσα από άψυχα υλικά εκφράζεις την αντίληψη σου , την ψυχή σου, την προσωπικότητα σου και από αυτό καθορίζεις και προσδιορίζεις την σχέση σου με το κοινό σου. Στα νέα παιδιά προτείνω λοιπόν ειλικρίνεια, αυθεντικότητα, αυτογνωσία. Επιλέγουμε αυτό που θα ακολουθήσουμε ως επάγγελμα με δύναμη ψυχής, είμαστε σίγουροι ότι αυτή η δουλειά είναι το πάθος μας και το πάθος μας δουλειά. Όλα ξεκινάνε από αυτό που έχουμε στην ψυχή μας. Η κρίση συναισθημάτων είναι πιο σκληρή από την οικονομική κρίση.






                            Η Τζένη Μπαλατσινού στο πρώτο live του Dancing on Ice με δημιουργία Vrettos Vrettakos

  •  Τι προτείνετε στις αναγνώστριες του LaFashionelle για αυτή την Άνοιξη 2012?

   Β.Β :      Για την Άνοιξη του 2012, προτείνω έντονες εφαρμογές, στενές σιλουέτες, έμφαση στην μέση. Ξαναπροσδιορίστε τις καμπύλες σας, αγαπήστε το σώμα σας, γυρίστε στα 70ς, το studio 54, την glam σικ αίσθηση από ένα ταξίδι στο χρόνο και σταματήστε σε μια συναυλία του Woodstock και στα ξέφρενα πάρτυ με μια παρέα από groupies.




  • Λίγα λόγια για το επόμενο project που ετοιμάζετε τώρα.

Β.Β :     Το επόμενο επαγγελματικό project προετοιμάζεται για τη Μόσχα, το Λονδίνο και στο Παρίσι. Μια μεγάλη συνεργασία, ένα fashion week και απίστευτη αγωνία κλεισμένη σε μια βαλίτσα με πολλά όνειρα, προσδοκίες κι εύχομαι με πολύ δημιουργία.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Βρεττό Βρεττάκο για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο LaFashionelle και αμέτρητες ευχές για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

No comments:

LaFashionelle chooses...

Shop Nasty Gal

About Me

My photo
From fashion inspirations to styling and everything in between...

Advertise on LaFashionelle

If you are interested in advertising on LaFashionelle via banners, or becoming a sponsor, or even promoting your giveaway then send your email at : cravingff@gmail.com Open to new creative ideas!

Blog Archive

Total Pageviews